Arató Gergely

Arató Gergely: szüntessék meg a rendeleti kormányzást

Arató Gergely: szüntessék meg a rendeleti kormányzást

A Demokratikus Koalíció (DK) azt indítványozza, hogy az Országgyűlés azonnal kezdje el tárgyalni a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény visszavonását.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, aki a jogszabályt felhatalmazási törvénynek nevezte, hétfői online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt mondta, arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazását.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap már arról beszélt, hogy várhatóan május 26-án nyújtják be az erről szóló javaslatot a parlamentnek, ezért a rendkívüli jogrend júniusban szűnhet meg.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a DK nem szeretné megvárni, hogy egy harmadik kormánytag egy harmadik változatot javasoljon. Szavai szerint amennyiben a Fidesz be akarja tartani Orbán Viktor ígéretét, akkor csak annyi a dolga, hogy engedje napirendre venni a DK javaslatát.

Kapcsolódó cikkek