Arató Gergely: tömeges iskolabezáráshoz vezethetnek a kormány hibás intézkedései

Arató Gergely: tömeges iskolabezáráshoz vezethetnek a kormány hibás intézkedései

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy értékeli, hogy a kormány olyan hibás intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány ellen, amik akár tömeges iskolabezáráshoz is vezethetnek.
A DK frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy erre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet.

Arató Gergely úgy fogalmazott, a kormány nem készített életszerű és minden intézményben betartható járványügyi protokollt, nem biztosított elegendő maszkot és kézfertőtlenítőt az iskolákban, de arról sem gondoskodott, hogy a megbetegedett tanárokat, diákokat és az ő kontaktjaikat minél előbb teszteljék.

“Ha a tesztelés hiánya miatt egyszerre több tanárnak is karanténba kell vonulnia, az ellehetetleníti az iskolák működését”

– hívta fel a figyelmet.

“Ha a kormány nem azt mondaná, hogy a ‘tesztelés felesleges’, és nem állítaná, hogy nem kell felkutatni a betegek kontaktjait, akkor nem fenyegetne az iskolabezárás veszélye sem”

– jelentette ki a képviselő, majd hozzátette, az iskolákban megfelelő protokollokra, fertőtlenítésre és elegendő számú tesztelésre van szükség.

Kapcsolódó cikkek