Arató Gergely: nemzeti klímastratégiára van szükség

Arató Gergely: nemzeti klímastratégiára van szükség

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint magyar városok fognak élhetetlenné válni, ha nem teszünk semmit.

“A klímaváltozásban egy olyan globális és valós problémával nézünk szembe, amelyet nem állítanak meg plakátok, és nem csak pénz, hanem előrelátás, szakértelem és tudományos munka is kell a megoldásához.

Egyes kutatások szerint Békéscsabán, Orosházán, Szegeden, Kiskunfélegyházán, Kecskeméten és Szolnokon a jövőben az évi 40-et is meghaladhatja a hőhullámos napok száma, ha nem teszünk semmit. Az, hogy a városaink élhetetlenné válnak-e, függ az EU-tól, a kormánytól és az önkormányzatoktól is.

A Demokratikus Koalíció szerint nemzeti klímastratégiára van szükség, amíg nem késő! Ennek a generációnak éppen az a történelmi kihívása, hogy képes-e nemzeteken, városokon és a legkisebb önkormányzatokon is átívelő megoldást találni a klímakatasztrófa elkerülésére. A DK szerint a jövő elárulásával egyenlő, hogy a kormány a klímacélok ellen szavaz az EU-ban és úgy tesz, mintha korunk nagy közös feladata nem is létezne.

A DK nem csak az Európai Parlamentben küzd a közös megoldásért, hanem erre készül az önkormányzatokban is. A DK a nemzeti klímastratégia megalkotását sürgeti és garantálja, hogy minden DK-s önkormányzat ennek figyelembevételével fog döntéseket hozni a következő 5 évben” – fogalmazott a párt frakcióvezető-helyettese.

Kapcsolódó cikkek