Arató Gergely: a kormány ne léptessen életbe új Nemzeti alaptantervet

Arató Gergely: a kormány ne léptessen életbe új Nemzeti alaptantervet

A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy szakmai egyeztetés nélkül ne léptessen életbe új Nemzeti alaptantervet (NAT).

Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány lényegében “kukába dobta” azt, a tavaly augusztusban vitára bocsátott javaslatot, amit Csépe Valéria akadémikus közreműködésével készítettek el.

“A NAT-nak azóta sincs elfogadott szövege, az újsághírek szerint több változat is készült a tervezetből”

– közölte.

A politikus azt kérte, hogy a kormány térjen vissza az augusztusban bemutatott javaslathoz és arról indítson szakmai vitát.

Arató Gergely reagált arra a kormányhatározatra is, amely alapján azonnali hatállyal felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését és az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálja az eddigi szabályozást. Úgy értelmezte a szöveget, hogy a kártérítéseket továbbra is ki fogják fizetni, csupán a kifizetéseket halasztják a hatvannapos határidő legvégére. A képviselő azt mondta, az egész ügyet a jogállam elleni támadásnak tartják, ami csak arra szolgál, hogy aláássa a független bírói ítéletekbe és az ügyvédekbe vetett bizalmat.

Kapcsolódó cikkek