Arató Gergely: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit

Arató Gergely: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit

A Demokratikus Koalíció a Fóti Gyermekközpont miatt aggódik.

A DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely szerdán budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a parlament elé került a kereszténydemokrata Harrach Péter és Nacsa Lőrinc azon javaslata, ami állami földeket biztosítana Fót környékén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére, miközben a gyermekközpont lakóinak ki kell költözniük eddigi otthonukból.

“Kérdéses, hogy nem azért kell-e menniük a gyerekeknek, hogy az a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapjon újabb területeket, amit a sajtóhírek szerint Kövér László házelnök erősen támogat és protezsál”

– tette hozzá.

Rónai Sándor frakciószóvivő úgy folytatta. a törvényjavaslatból nem derül ki, hogy a jelenleg Fóton élő, többségében hátrányos helyzetű és sérült gyermekek hogyan vehetik igénybe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szolgáltatásait. Kérdésre Arató Gergely kijelentette,

a Demokratikus Koalíción belül semmilyen feszültséget nem okoz, hogy együttműködnek a Jobbikkal.

Az Orbán-rendszer megdöntését, az “elnyomó és az embereket megnyomorító” kormányzat visszaszorítását, illetve a demokratikus jogok védelmét szolgáló ügyekben minden olyan politikai erővel együttműködnek, ami a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt – mondta.

Kapcsolódó cikkek