fotó: pixabay.com

Hátrányos helyzetűeknek segítettek

Hátrányos helyzetűeknek segítettek

Lezárult egy 3,8 milliárd forintos foglalkoztatási program Békés vármegyében, amely 2016 és 2023 között a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul. Ezt írta a projektkoordinátor Békés Vármegyei Önkormányzat közleményben.

A vármegyében 2010-ben 27 000-nél több regisztrált álláskeresőt tartottak számon, a Foglalkoztatási paktum Békés megyében elnevezésű projekt 2016-os kezdetekor ez a szám 12 000 fölött volt, a 2023-as év második félévére 10 524-re csökkent. Ez az elmúlt 13 évet tekintve az eddigi legalacsonyabb adat – idézi a közlemény Zalai Mihályt, Békés Vármegye Önkormányzatának elnökét.

A programról Pántya Imre, a Békés Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi főosztály vezetője a közlemény szerint kiemelte, háromezernél több, a munkaerőpiacon hátrányban lévő személyt vontak be a programba, akik többsége tartós álláskereső volt.

Közülük kétezernél többen kaptak állást, 75 százalékuk tartósan a munkaerőpiacon is maradt. Négyszázan képzésben vett részt, és felkutattak 300 inaktív személyt is a projekt során. A foglalkoztatási paktum az uniós TOP Plusz révén elnyert mintegy 4,2 milliárd forintból folytatódik a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési ciklusban.

Kapcsolódó cikkek