A gyerekek egészségéért dolgoztak

A gyerekek egészségéért dolgoztak

Idén nyolc helyszínen, tizenegy alkalommal tartottak fogászati szűrést az NGYSZ önkéntes fogorvosai.

A Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője az OTP Bank Fogászati Roadshow keretén belül idén 2000 gyereknek végezte el az ingyenes fogászati szűrését és szájhigiénés tanácsadást tartott nekik.

A programot most is ajándék fogkefékkel és fogkrémekkel támogatta a Colgate-Palmolive Magyarország.

A fogászati busz 8 helyszínen – Budapesten, Balatonfenyvesen, Magyarmecskén, Királyegyházán, Szentesen, Fóton, Miskolcon és Pécsett – járt, ahol több mint 2000 gyerek fogait vizsgálták meg.  A szűrésen hátrányos helyzetű, sérült gyerekek is részt vettek. A gyerekek szájhigiénés tanácsot is kaptak a fogaik és fogínyük egészségének megőrzése érdekében. A buszban dolgozó önkéntes fogorvosoknak sajnos idén is rosszak voltak a tapasztalataik. A szűrésen megjelent gyerekeknek átlagosan több mint a felének volt szuvas foga, volt olyan helyszín, ahol ennél is rosszabb volt az arány.

Ugyanakkor azt is tapasztalták a fogorvosok, hogy azokon a helyeken, ahol már jártak, több volt a fogpótlás vagy a szanált fogak aránya, ami azt is jelenti, hogy a szülők jobban odafigyelnek.

“Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában immár 27. éve kiemelkedően nagy hangsúlyt kap az egészségügyi támogatás, ezen belül a Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelő működtetése. Reméljük, jövőre ismét több helyszínre tud majd eljutni a busz, és még több gyermek fogazatát tudjuk megvizsgálni”

– olvasható a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány közleményében.

Kapcsolódó cikkek