Orbán Viktor rendkívüli bejelentésben közölte, hogy a kormány nemzeti konzultációt indít a gyermekek védelméről, fotó: Facebook

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Öt kérdésre kell válaszolni a gyermekek védelmét érintő kérdésekben abban a nemzeti konzultációban, amit most indít el a kormány. Erről beszélt a miniszterelnök egy rendkívüli bejelentésben július 21-én délelőtt.

“Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban”

– mondta Orbán Viktor Facebookon közzétett videójában.

Kiemelte, Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli.

“Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult, ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást”

– mondta, majd hozzátette:

“nálunk is ezt akarják”, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak,

“vagyis visszaélnek a hatalmukkal”.

Kijelentette:

“a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk”.

Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot, ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben – közölte, majd felsorolta a kérdéseket.

Ezek a kérdések a következők:
  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor azt kérte az emberektől, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtak, amikor

“Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra. Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt; egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog”

– jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek