Gyurcsány Ferenc pártja a szabadstrandokért harcol

Gyurcsány Ferenc pártja a szabadstrandokért harcol

A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy minden balatoni településen legyen ingyenesen használható szabadstrand.

“Tavaly a sajtó számításai szerint egy négytagú családnak szállással együtt, de mindenfajta luxus nélkül akár 300 ezer forintba is kerülhetett az egyhetes balatoni nyaralás. Ez idén ennél is drágább lesz, kiderült ugyanis, hogy a korábban közpénzből, jellemzően uniós pénzből felújított balatoni szabadstrandok egy jelentős része idén nyártól már fizetős strandként fog működni.

Ezzel a Balaton-parti települések fideszes polgármesterei nem csak saját városaikat verték át, hanem visszaéltek azzal is, hogy közpénzből újíthatták fel a szabadstrandokat.

A Demokratikus Koalíció szerint az uniós pénzből felújított szabadstrandokat nem szabad fizetőssé tenni. A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy minden Balaton-parti településen legyen kötelező legalább egy ingyenesen használható szabadstrandot üzemeltetni! A Balaton nem lehet luxus, és nem lehet a gazdagok szórakozása! A magyar tenger minden magyaré, biztosítani kell, hogy minden magyar család ingyenesen strandolhasson a Balatonon” – fogalmazott Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja.

Kapcsolódó cikkek