Arató Gergely: módosítsák a jövő évi költségvetést

Arató Gergely: módosítsák a jövő évi költségvetést

A jövő évi költségvetés módosítására szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese, hogy több pénz jusson az oktatásra, az egészségügyre és a nyugdíjakra.

Arató Gergely azt mondta: a kormányzati propaganda dicshimnuszokat zeng arról, hogy minden területre több jut a Fidesz kilencéves kormányzása után. A számok azonban makacs dolgok – jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy 2010 óta 31 százalékról 25 százalék alá csökkentek a jóléti kiadások.

Ez egyaránt érintette az oktatást, az egészségügyet és a nyugdíjakat – folytatta -, a Fidesz kormányzásának legnagyobb veszteseiként említve ezeket a területeket.

“A jövő évi költségvetés feléli az ország jövőjét, még nagyobb nyomorba taszítja a nyugdíjasokat annak érdekében, hogy több fedezet legyen a nagyvállalatok profitjára és felesleges luxuskiadásokra”

– fogalmazott Arató Gergely.

Arra a kérdésre, hogyan ítélik meg, hogy az ellenzéki tüntetések szónokaként ismertté vált Nagy Blanka önkormányzati képviselőségre pályázik, Arató Gergely azt közölte, a tizenéves lány az ellenzéki pártok, köztük a DK támogatásával indul, “mi őt a saját jelöltünknek is tekintjük”.

Kapcsolódó cikkek