Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Ezt ígérik Gyurcsány Ferenc pártjánál

Ezt ígérik Gyurcsány Ferenc pártjánál

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is azt ígéri, hogy amennyiben jövőre miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára alakíthat kormányt, akkor bevezeti a nyugdíjak svájci indexálását és fejenként 150 000 forinttal kárpótolja a nyugdíjasokat.

A DK frakcióvezető-helyettese hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarország az infláció mérték alapján listavezető Európán belül, mert “minden eddiginél nagyobbra”, 5,1 százalékra nőtt a pénzromlás üteme. A második Lengyelország esetében ez 4,6 százalék, az EU átlaga pedig 2,3 százalék – tette hozzá Arató Gergely.

“Szakértők szerint a rekordmagas magyar infláció hátterében rossz kormányzati döntések és a Magyar Nemzeti Bank elhibázott politikája áll”

– jelentette ki a politikus.

A képviselő azt is leszögezte, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása miatt egyre több nyugdíjas kerül kilátástalan helyzetbe, a nyugdíjak értéke egyre inkább csökken. A Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöke a sajtóban arról beszélt, hogy az átlag alatti ellátásában részesülő idősek körülbelül kétharmada vesztese az elmúlt tíz évnek – hívta fel a figyelmet Arató Gergely. Nem elég, hogy a legkisebb és legnagyobb nyugdíjak között majdnem százszoros a különbség, de az olló egyre csak nyílik és a Fidesznél bevezetett nyugdíjrendszer a legrászorultabbakat érintette a legrosszabbul – jelentette ki.

“A nyugdíjminimum bebetonozásával a kormány azt érte el, hogy sok idősnek már nemcsak húsra, de gyümölcsre sincsen pénze”

– mondta a politikus.

Kapcsolódó cikkek