Komáromi Zoltán: százezrek maradhatnak háziorvosi ellátás nélkül

Komáromi Zoltán: százezrek maradhatnak háziorvosi ellátás nélkül

A Demokratikus Koalíció (DK) képviselői azt azt állítják, hogy a kormány "egészségügy-ellenes" politikája miatt a következő években több százezer ember maradhat háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás nélkül.

Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi szakpolitikusa hétfői, online sajtótájékoztatóján a Népszava cikkére hivatkozott, miután a lap azt írta, hogy a koronavírus-járvány idején a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott, mivel elmúlt 65 éves, és így a veszélyeztetett kategóriába tartozott.

Komáromi Zoltán azt mondta, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok jelentős része is idős, ez a három hónap pedig megmutatta, hogy néhány év múlva “hiánycikk” lesz a háziorvos és a házi gyermekorvos.

“A kormány 10 éve spórol az egészségügyön, ezért a háziorvosi és a házi gyermekorvosi pálya nem vonzó a fiatalok számára, a nyugdíjba vonulóknak így nincs utánpótlásuk”

– jelentette ki.

“Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ legfrissebb adatai szerint jelenleg 140 felnőtt, 118 házi gyermekorvosi praxis és 267 vegyes praxis nincs betöltve. Ezekhez a körzetekhez 670 ezer ember tartozik”

– emelte ki Komáromi Zoltán.

Kapcsolódó cikkek