Pályázati pénzt nyerhetnek önkormányzatok fejlesztésekre

Pályázati pénzt nyerhetnek önkormányzatok fejlesztésekre

A kormány 7,5 milliárd forintot biztosít önkormányzati fejlesztések támogatására; a pályázati forrásokból egyebek mellett utak, járdák, iskolák, óvodák és orvosi rendelők újulhatnak meg. A hírt Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán jelentette be szerdán.

Ismertetése szerint a Pénzügyminisztérium (PM) egyik most meghirdetett pályázatán 1,5 milliárd forinttal segítik a gyermekétkeztetés feltételeinek javítását; így óvodai és bölcsődei konyhák felújítására, építésére nyújtanak támogatást. A PM másik – a Belügyminisztériummal közös – pályázatán három területen segítik az önkormányzatok beruházásait, összesen 6 milliárd forintból.

“Pályázni lehet a sportolás feltételeinek a javítására, iskolai, óvodai sportpályák létesítésére, és pályázni lehet belterületi utak, járdák és akár hidak felújítására is. Önkormányzati épületek fejlesztésére is lehet forrást kérni, így például óvodák, háziorvosi rendelők, vagy a városháza megújítására”

– mondta.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly év végén csaknem 40 milliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatással segítették az önkormányzatokat, a most kiírt pályázatokkal pedig ezt a munkát folytatják.

A cél, hogy az önkormányzatok oldaláról is támogassák a beruházások növelését, és országszerte megújuljanak a közösségeknek fontos épületek – mondta.

A kiírások részletei a kormany.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó cikkek