Gyengének és gyávának nevezte az Orbán-kormányt Gyurcsány Ferenc pártja

Gyengének és gyávának nevezte az Orbán-kormányt Gyurcsány Ferenc pártja

Úgy fogalmaztak: "a gyenge, gyáva Orbán-kormány szégyene, hogy Magyarország egészségügye az utolsók közt van Európában."

“Magyarország Romániával és Albániával sereghajtó lett a Health Consumer Powerhouse átfogó felmérésében, amely az egyes országok egészségügyi rendszerét értékeli. Az elemzés hat tényezőt vizsgál: mennyire könnyen tudnak hozzájutni a rászorulók az egészségügyi szolgáltatásokhoz, milyen az ellátórendszer finanszírozottsága, milyen szolgáltatások állnak a betegek rendelkezésére, a betegek gyógyszerekkel való ellátottsága, a páciensek jogai és a megelőzés.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy a gyenge, gyáva Orbán-kormány szégyene, hogy Magyarország egészségügye az utolsók közt van Európában.

Ez a kormány annyira nem becsüli az ország lakóit, hogy biztosítsa számukra a színvonalas ellátást. Miközben a fideszes oligarchák lopott milliárdokkal a zsebükben gyógyulnak luxus magánkórházakban, magyar családok ezrei maradnak ellátás nélkül. Mi, európai magyarok tiltakozunk a gyáva, gyenge rezsim aljas húzásai ellen, amivel emberek életét teszik tönkre” – fogalmazott Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a közleményében.

Kapcsolódó cikkek