illusztráció, fotó: pixabay.com

Új magánkórházat nyitott Budapesten a Doktor24

Új magánkórházat nyitott Budapesten a Doktor24

A csaknem 3 milliárd forintos beruházással elkészült Multiklinika háromezer négyzetméteren nyújt járó- és fekvőbeteg-ellátást. Ezt jelentette be Lancz Róbert, a vállalatcsoport vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A kórház 35 szakterületen végez átfogó gyermek és felnőtt járóbeteg-ellátást, emellett az intézményben négy műtővel működő sebészeti központot és ortopédiai centrumot, valamint 34 ágyas fekvőbeteg-részleget alakítottak ki. A klinika a Budapest One irodaház kifejezetten erre a célra kialakított szintjein működik. A vezérigazgató elmondta, a beruházást döntően saját forrásból valósították meg, emellett 278 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A klinika az ortopédiában és az egynapos sebészetben vezető szerepre törekszik a hazai magánegészségügyben.

Az egynapos sebészeten helyreállító plasztikai, bőrgyógyászati, általános sebészeti és proktológiai műtéteket végeznek, illetve hamarosan urológiai és fül-orr-gégészeti beavatkozásokat, valamint szürkehályog-eltávolítást is. A Doktor24 ortopédiai centrum két helyszínen, a közfinanszírozott sebészeti ellátást is végző tatai Doktor24 Kastélypark Klinikán és a most megnyílt multiklinikán működik, összesen 51 ágyon évi 5000 végtagsebészeti műtétet terveznek.

Lancz Róbert elmondta, a cégcsoport tavaly 4,5 milliárd forintos árbevételt ért el a 2019-es 3,6 milliárd után.

Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány ellenére nőtt a 2020-as árbevétel az előző évhez képest, a tervezett 5 milliárdot ugyanakkor a két hónapos zárás miatt nem tudták elérni. Erre az évre 7 milliárd forintot meghaladó árbevételt terveznek, ebből 1 milliárd forint körüli az államilag finanszírozott bevétel. A magánforrásból származó bevételek a közvetlen lakossági, a magán egészségbiztosítói, valamint a vállalati finanszírozásból adódnak össze, ez utóbbi szintén körülbelül 1 milliárd forintot tesz ki – jelezte a vezérigazgató.

A Doktor24-nek jelenleg hét telephelye van, négy a fővárosban, valamint Tatán, Komáromban és Székesfehérváron; fekvőbetegeket három telephelyen látnak el.

Néhány héten belül újabb járóbeteg-centrumot nyitnak Pakson és elindítják az ötödik budapesti, kifejezetten ortopédiai rehabilitációval foglalkozó központot. Béres György, a Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, ma Magyarországon mintegy 16 000 beteg vár csípő- vagy térdprotézisre, a kórház törekszik arra, hogy részt vegyen a várólista-csökkentő programban, évente mintegy 500 közfinanszírozott beteget tudnának megműteni.

Kapcsolódó cikkek