A pedagógusokért aggódnak Gyurcsány Ferenc pártjában

A pedagógusokért aggódnak Gyurcsány Ferenc pártjában

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a kormány zsarolja, fenyegesse és félelemben tartsa a pedagógusokat. Erről beszélt a DK országgyűlési képviselője.

Barkóczi Balázs egy keddi, online sajtótájékoztatón azt mondta, már az is sokatmondó volt, hogy az oktatás ügye Pintér Sándor belügyminiszterhez került. Az aggodalmat csak fokozta, amikor a miniszter parlamenti meghallgatásán közölte, hogy “rend ugyan lesz, béremelés viszont nem, iskolákat fognak bezárni, a tanároknak pedig gyakorlatilag megtiltják a sztrájk lehetőségét” – fogalmazott.

“Ahelyett, hogy a kormány orvosolná az egész országot sújtó pedagógushiányt, rendezné a pedagógusok bérét és 21. századi körülményeket teremtene a közoktatásban, az állásuk elveszítésével fenyegeti a tanárokat, ha élni mernek alapjogaikkal”

– közölte véleményét.

A sajtótájékoztatón részt vett Kordás László, a DK országgyűlési képviselője, aki azt hangsúlyozta, hogy a sztrájk alapjog. Kiemelte, hogy több érdekképviselet közös nyilatkozatban kéri a döntéshozókat, hogy vonják vissza azt az indítványt, amely korlátozza a pedagógusok sztrájkjogát.

“Nem fogadható el, hogy rendőri módszereket vezessenek be a pedagógusok ellen”

– szögezte le a politikus hozzátéve, hogy szerinte az oktatás, az egészségügy és a környezetvédelem is önálló minisztériumot érdemelne.

Kapcsolódó cikkek