Június elején a kerékpárosoké lesz a főszerep

Június elején a kerékpárosoké lesz a főszerep

Háromváros Kerékpáros Fesztivált szervez június 3-5. között Békéscsaba, Békés és Gyula. Szeretnék, ha a kezdeményezés hosszú távon turisztikai vonzerővé válna a térségben. Ez hangzott el a rendezvény keddi, békéscsabai beharangozó sajtótájékoztatóján.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a rendezvényt három nap alatt sikerült megszervezni. Középpontjában egy körülbelül 50 kilométeres, a három várost összekötő kerékpártúra áll, amely június 4-én, szombaton Békéscsabáról indul, előzetesen regisztrálni kell rá.

“Aki a teljes távot teljesíti, emlékérmet kap a befutónál. A következő években az elképzelések szerint más-más város lenne a házigazda település”

– tette hozzá.

Mindhárom helyszínen kísérőrendezvények zajlanak majd: extrémkerékpár- és oldbike-kiállítás és -show, ügyességi feladatok, kerékpáros szimulátorok, közlekedésbiztonsági ellenőrzések, kvízek. Pénteken és szombaton este koncertek (Kelet Brass Band és Royal Dixieland Band) színesítik a programot.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere emlékeztetett, a települések között szoros a kapcsolat, borfesztivált, diákoknak szóló sportfesztivált, a városokat összekötő Körösön vízi túrákat is szerveztek már közösen.

Görgényi Ernő gyulai polgármester szólt arról, hogy valamennyi településen jelentős a kerékpározók száma, és az önkormányzatok fontos kerékpárforgalmi fejlesztéseket hajtottak és hajtanak végre. Gyula felújította a városerdei és a szanazugi kerékpárutat, amelyekkel a Körösök-vidéke és a mályvádi erdő járható be.

“Békéscsaba a Wenckheim-kerékpárút kialakításával a térség kastélyait teszi két keréken bejárhatóvá”

– jegyezte meg.

A rendezvény részletes programja ide kattintva, ezen az oldalon található meg.

Kapcsolódó cikkek