lila kerékpár (illusztráció), forrás: pixabay.com

Ennek örülni fognak a szolnoki kerékpározók

Ennek örülni fognak a szolnoki kerékpározók

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak. Ezt közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala közleményben a médiával.

A tájékoztatás szerint a helyi önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című, decemberben záruló projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert bruttó 653 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. A Tószegi úton, a József Attila út – Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között, 1380 méteren kerékpárút épül.

A beruházás célja a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, a kerékpáros balesetek számának csökkentése.

Továbbá a tervezett nyomvonal mentén található közintézmények – orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola – kerékpárral történő elérésének javítása. A kerékpárút megépítésével könnyebben és biztonságosabban megközelíthető lesz a megyei kórház, a Tószegi úti iparterület és a Vegyiművek lakótelep is. Emellett parkoló, autóbuszforduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben. A fejlesztéssel javult a városrészben élők hozzáférése a közösségi közlekedéshez – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek