fotó: pixabay.com

Többen vihetnek haza a veszprémi V-Busz Kft. dolgozói

Többen vihetnek haza a veszprémi V-Busz Kft. dolgozói

Eredményesen zárultak az egyeztetések a veszprémi V-Busz Kft. és a Közösségi Közlekedési Dolgozók Érdekvédelmi Egyesülete között, a társaság éves szinten átlagosan tizenöt százalékkal emeli dolgozói bérét. Ezt írta a Vehir.hu hírportál pénteken.

A több mint 130 embert foglalkoztató közszolgáló vállalatnál október közepe óta tartottak az egyeztetések a jövő évi bérstruktúráról és a bérfejlesztés mértékéről. Ezek eredményeként az éves szinten átlagos 15 százalékos bérfejlesztés mellett egy, a korábbiaknál átláthatóbb és kiszámíthatóbb bérrendszert vezetnek be. Hozzátették, a társaság béren kívüli juttatásként megújította kollektív munkavállalói felelősségbiztosítást, amelynek értelmében valamennyi járművezető évente két1 káreseményre, káreseményenként kétmillió forintos összegre biztosítva lett.

 A cég idén karácsonyi bónusz juttatással is segítette dolgozóit.

A veszprémi helyi járati közlekedést lebonyolító, önkormányzati tulajdonú V-Busz Kft. 2022-ben teljesen megújította autóbuszflottáját. Munkájukat 42 korszerű, alacsonypadlós és klimatizált dízelüzemű új MAN Lion’s City szóló, illetve csuklós, valamint ugyanennek a buszcsaládnak öt darab elektronos szóló buszaival végzik.

“Az új flotta beváltotta a hozzá fűzött reményeket, kiszámítható működést, minimális kimaradó járatszámot, alacsony fogyasztást eredményezve”

– írták.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a V-Busz Kft. árbevétele 2021-ben meghaladta az 527 millió forintot, adózás utáni vesztesége több mint 520 millió forint volt. A társaság 2021-ben és a megelőző évben is egyaránt 130-130 dolgozót foglalkoztatott.

Kapcsolódó cikkek