fotó: pixabay.com

Minden idők legnagyobb pedagógusbéremelését tervezik

Minden idők legnagyobb pedagógusbéremelését tervezik

A Pedagógusnap alkalmából köszönetet mondott a Belügyminisztérium valamennyi pedagógusnak, aki szeretettel és lelkiismeretesen tanítja, neveli a rá bízott gyermekeket, diákokat.

“A kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi, az ezt megalapozó új pedagógus életpálya törvényjavaslat – több hónapig tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően – hamarosan az Országgyűlés elé kerül. A béremelést eddig is csak az késleltette, hogy Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Amikor megérkeznek a hazánkat megillető uniós források, soha nem látott mértékű pedagógus béremelés valósul meg.

Az új pedagógus életpálya törvényjavaslat nagyobb szakmai és anyagi megbecsülést garantál a pedagógusoknak, megteremti a pályakezdők és a hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó tanárok  kiemelt béremelésének feltételeit.

Mint ismert, a kormány 2023. januárjától 10%-os pedagógus béremelést előlegezett meg. Amikor Magyarország megkapja a hazánknak jogosan járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű pedagógus béremelés következhet. Amikor megérkeznek az uniós források, a kormány tervei szerint az első ütemben 561 000 forint, jövőre 681 000 forint, 2025. januárjában pedig 800 000 forint lehet a pedagógus átlagbér” – írták a BM közleményében.

Kapcsolódó cikkek