Megoldást sürget a DK erre

Megoldást sürget a DK erre

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban az orvos- és ápolóhiány miatt a szülő nőket csak hétfőn és szerdán fogadják, egyéb napokon Budapestre vagy Debrecenre küldik őket. Ezt mondta Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja vasárnapi online sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, pártja szerint nemcsak a szolnoki kórház esetében, hanem a teljes egészségügyben megoldásra van szükség.

Azt mondta, miközben riasztó orvos- és ápolóhiányról, sorozatosan leálló osztályokról jönnek a hírek, Pintér Sándor belügyminiszter segítségnyújtás helyett szakmai egyeztetések nélkül nyúl hozzá az egészségügyhöz, és alakítja azt át.

Ráczné Földi Judit szerint egy felelős kormány belátná, itt az ideje annak, hogy szakembereket keressenek, “Orbánék” ehelyett egy rendőr kezébe adják az ágazatot.

Megjegyezte: nem csak Szolnokon van baj a szülészeti ellátással, korábban arról is kapott információt, hogy Mohácson bezárt a szülészet és a mintegy 50 kilométerre levő Pécsre kell menniük a szülő nőknek, valamint arról is, hogy egyes térségekben már az alapellátás is bizonytalan.

Kapcsolódó cikkek