fotó: pixabay.com

Digitiális eszközzel gyarapodnak a Pest megyei iskolák

Digitiális eszközzel gyarapodnak a Pest megyei iskolák

Pest megyében 17 694 digitális eszközt osztanak szét az iskolákban március 31-ig. Erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken Dunaharasztiban.

Maruzsa Zoltán 210 notebookot adott át a dunaharaszti Baktay Ervin Gimnáziumban. Az ezt megelőző sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormány digitális oktatásstratégiájának keretében rendelkezésre álló több mint 200 milliárd forintos keretösszeg 615 ezer notebook beszerzését teszi lehetővé.

“Ötvenötezer eszközt pedagógusok kapnak, a többi pedig a diákokhoz kerül. Az eszközök elősegítik a diákok hozzáférését a digitális tananyagokhoz, valamint később hozzájárulnak jobb megjelenésükhöz a munkaerőpiacon”

– fűzte hozzá az államtitkár.

A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, nagyon komoly digitalizációs lépés az, amely most elindult, és amelynek a héten vannak az első állomásai. Hozzátette, hogy Dunaharasztiba 319 notebook érkezik, ezek közül 170 a tanulóké.

Pánczél Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy pénteken rendkívüli szülői értekezlet keretében a 170 diák a kísérő szülőkkel átveheti a notebookokat, valamint 40 pedagógus is hozzájut a munkáját segítő informatikai eszközökhöz.

Hozzátette, hogy az elkövetkező napokban a többi pedagógus is átveheti a munkáját segítő eszközöket.

Kapcsolódó cikkek