tablet, forrás: pixabay.com

A héten még lehet erre pályázni

Január 10-ig pályázhatnak digitális oktatási eszközökre és képzésre a hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor Digitális ugródeszka pályázatán. Ezt közölte a távközlési vállalat hétfőn.
A második alkalommal kiírt tenderen a jelentkező iskolák egyenként maximum összesen 2 millió forint értékű, oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt.

A 10 millió forint keretösszeg mellett a tanintézmények pedagógusai ingyenes, akár online elvégezhető, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek. Azt írták, a járványhelyzet továbbra is bizonytalanságban tartja az oktatás résztvevőit, és országszerte találhatók még olyan települések, ahol nagy segítséget jelenthet az iskoláknak a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése.

Minden jelentkező iskola 2 millió forint értékű digitális eszközre – tabletre és laptopra – adhat be igényt.

A kiválasztott minimum három, maximum öt nyertes intézmény tanárai az eszközök mellett a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuliban biztosított digitális módszertani képzésben is részesülnek, ahol elsajátíthatják az eszközök használatához, illetve az azokon oktatási célokat szolgáló programok használatához szükséges ismereteket. A pályázat részletei a HiperSuli és a jobbadni.hu oldalon találhatók.

Kapcsolódó cikkek