arcok laptopon, forrás: pixabay.com

Húszezer laptopot szállítanak iskoláknak

Húszezer laptopot szállítanak iskoláknak

Két ütemben - mintegy négymilliárd forint értékben - 10 000 -10 000 laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei köznevelési intézményeknek. Ezt közölte a Delta Technologies csütörtökön a médiával.

A közlemény szerint “a Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot”.

A teljes projekt keretében mintegy 140 000 diák kap új eszközöket, a konzorciumvezető Delta Systems Kft., amely a keretmegállapodás értelmében 20 000 laptop beszerzési feladatait nyerte el.

A közleményben felidézték, hogy “a diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz, és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. Így az intézményfenntartó évről évre az 5. évfolyamra beiratkozókat és tanáraikat látja el laptopokkal, felmenő rendszerben”.

“A Delta Systems Kft. a korábbi, hasonló pályázatokon több mint 36 000 laptop beszerzését valósította meg, így a mostani projekttel együtt immár több mint 50 000 diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét és a digitális tanulási megoldásokhoz kapcsolódás lehetőségét”

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek