Ellenzék: igent mondunk a hitelmoratórium meghosszabbítására, nemet a kapkodásra

Ellenzék: igent mondunk a hitelmoratórium meghosszabbítására, nemet a kapkodásra

Az országgyűlés ellenzéki pártjai minden olyan javaslatot támogattak eddig, és támogatnak ezután is, amely a vírusválság következményeinek enyhítését szolgálja, de nem vállalunk felelősséget az Orbán-kormány okozta gazdasági válság további mélyítésért. Ezért az öt ellenzéki frakció támogatja a házszabálytól való eltérést és a soron kívüli sürgős tárgyalást a hitelmoratórium meghosszabbítása érdekében.

“Nem támogatjuk viszont a házszabályon kívüli sürgős tárgyalását annak a törvénynek, amely 27 paragrafusban tartalmaz módosításokat az egészségügyi törvényen kívül például a koncessziós törvény, a szerencsejáték törvény, vagy a lakásbérletekre vonatkozó törvény esetében is, és amely lehető teszi az egészségügyi dolgozók korlátlan átvezénylését más intézménybe.

A parlamenti ellenzék csak megfontolt, egyeztetett javaslatokat szavaz meg, ezért ebben az esetben ragaszkodunk a normális parlamenti tárgyaláshoz.

Módosító javaslatokat kívánunk tenni a kormányzati kapkodás és felelőtlenség ellensúlyozása érdekében” – írta közleményében a DK, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd képviselői.

Kapcsolódó cikkek