Csányi Tamás: haladéktalanul vezessék be a közegészségügyi határzárt

Csányi Tamás: haladéktalanul vezessék be a közegészségügyi határzárt

Haladéktalanul be kell vezetni Magyarországon a közegészségügyi határzárt a koronavírus elleni védekezés érdekében. Ezt jelentette ki a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Csányi Tamás szerint a határzár elrendelését nem lehet halogatni, Csehország, Ukrajna és Lengyelország után Magyarországon is meg kell hozni ezt a döntést.

“Zárják le a határokat a külföldiek előtt, ők csak állandó magyarországi lakcímmel vagy letelepedési engedéllyel léphessenek be, a magyarok pedig ne utazhassanak külföldre!”

– indítványozta.

Csányi Tamás azt mondta, a Jobbik üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentését, amely szerint a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport állt fel és azt, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

A jobbik oktatási szakpolitikusa ugyanakkor úgy értékelt: az akciócsoportok felállítása elkésett, konkrét akciókra lenne szükség. Az iskolák bezárásáról pedig megjegyezte, hogy a Jobbik ezt már kedd óta mondja.

Azóta csak “mellébeszélés és pótcselekvések” dominálták a kormányzati politikát, sőt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azzal riogatott, hogy ha ezt meglépik, a pedagógusoknak nem lesz bérük, a tanév pedig nem lesz érvényes.

A Jobbikos politikus azt mondta, lehet, hogy ebben a tanévben már nem is nyitnak ki az iskolák. Kérdés, hogy a társadalom, az oktatási intézmények fel vannak-e készülve erre – közölte.

Az ellenzéki politikus egyúttal felszólította a kormányzatot és a miniszterelnököt, hogy válaszolja meg az egész társadalmat foglalkoztató kérdéseket.

“Hogyan tervezik megvalósítani a távoktatás lehetőségét az iskolákban? Hogyan végzik a pedagógusok munkájukat és milyen bérezés mellett? Hogyan szervezik meg a kiscsoportos felügyeletet? Hogyan zárják le a tanévet, ha a második félévben nincsenek meg az ehhez szükséges érdemjegyek?”

– sorolta, majd hozzátette, kérdés az is, mi lesz a bölcsődékkel, óvodákkal? Mi lesz azokkal a szülőkkel, akiknek otthon kell maradniuk gyermekükkel?

“Mi lesz a munkahelyükkel, a bérezésükkel?”

– fejtette ki.

Csányi Tamás azt is közölte, ha Orbán Viktor arra az álláspontra helyezkedik – mint a Jobbik -, hogy a magyar emberek biztonsága mindenek felett áll, akkor pártjuk maximális támogatására számíthat a kormány.

“Ha viszont nem, akkor élesen fogják kritizálni a kormányzatot”

– jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek