Debrecen, Nagytemplom

Koronavírus: jól van a Debrecenben kezelt beteg

Koronavírus: jól van a Debrecenben kezelt beteg

Stabil, jó általános állapotban van a koronavírus-fertőzéssel Debrecenben kezelt beteg. Ezt közölte a Debreceni Egyetem Kenézy kórháza infektológiai intézetének igazgató főorvosa pénteken, az egyetemi operatív törzs ülését megelőző rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Várkonyi István elmondta, az angol férfi – aki múlt szombaton a Wizz Air milánói repülőjáratával érkezett Debrecenbe, és csütörtökön mutatták ki nála a koronavírust -, a megfigyelés időszakában lázmentes lett, vesefunkciója működik, folyadékot fogyaszt, állapota stabil.

Jelenleg gyógykezelés alatt áll, most zajlanak a diagnosztikai megerősítő vizsgálatok, azután döntenek arról, hogy a kezelése a debreceni Kenézy egyetemi kórházban folytatódik tovább, vagy átszállítják a budapesti kijelölt kórházba.

A főorvos hozzátette, további két gyanús esetet is vizsgálnak az intézetükben, mindketten a megfertőződött angol férfi magyar állampolgárságú családtagjai.

“Ellátásuk, diagnosztizálásuk pénteken megkezdődött, legkésőbb szombat reggelre derül ki, hogy ők is megfertőződtek-e a koronavírussal”

– jegyezte meg a szakember.

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora azt mondta, a Kenézy kórház infektológiai intézetében az elmúlt két hétben jelentős fejlesztések történtek, felkészültek akár a legsúlyosabb betegek fogadására, kezelésére is. A hallgatók között jelenleg nincs beteg.

“Ha a közösségen belül bármilyen apró jelét észlelik a betegség terjedésének, két hétre bezárják az egyetemet”

– jelezte a DE rektora.

Kapcsolódó cikkek