Varga Zoltán: meg kell kezdeni a tömeges tesztelést

Varga Zoltán: meg kell kezdeni a tömeges tesztelést

A Demokratikus Koalíció azt kéri a kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt lássa el megfelelő védőmaszkokkal az egészségügyi dolgozókat és kezdje meg a tömeges tesztelést.

Varga Zoltán, a párt képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a járvány elleni korai védekezésnek két fontos eleme van: az egyik az egészségügy felkészültsége, azon belül is az egészségügyi dolgozók védelme, a másik a rengeteg tesztelés, amit Dél-Korea példája is igazol.

A kormány teljesítményét lesújtónak nevező politikus hangsúlyozta, ha nem végzik el a teszteket, akkor a kontaktuskutatás is értelmetlen.

Kérdésre válaszolva Varga Zoltán leszögezte, az ellenzék mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország minél kisebb traumával vészelje át a helyzetet. Kérdezték arról, hogy ezt mennyiben segítik a DK-s politikusok megnyilvánulásai, amire azt felelte, hogy komoly kérdésekről van szó, és szeretné, ha a sajtó is komolyan venné a dolgát és olyan kérdéseket tenne fel, amire értelmes válaszokat lehet adni. Hozzátette, a járványra vonatkozó kérdésekre szívesen válaszol, a többit provokációnak tekinti.

Kapcsolódó cikkek