Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje az õszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfõjénél 2019. július 5-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Koronavírus: ők nem támogatják a főpolgármester boltbezárási javaslatát

Koronavírus: ők nem támogatják a főpolgármester boltbezárási javaslatát

Nem támogatja Karácsony Gergely főpolgármester egyes boltok bezárásáról szóló javaslatát az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Karácsony Gergely vasárnap azt kezdeményezte, hogy a kormány tegye lehetővé a települési polgármestereknek, Budapesten pedig a főpolgármesternek a nem létfontosságú boltok, üzletek nyitva tartásának korlátozását, szükség esetén a bezárás elrendelését.

Vámos György, az OKSZ főtitkára erre úgy reagált, hogy a felvetést nem támogatják.

A kereskedelem szabályozásában – hangsúlyozta – országos szinten egységes irányításra van szükség. Nehezen tartják elképzelhetőnek, hogy az egyik településen egy bolttípus nyitva lehessen, a másikon pedig nem.

Ezen felül felhívta a figyelmet arra is, hogy az élelmiszerbolt, a benzinkút, a gyógyszertár nyilvánvalóan létfontosságú.

Arról viszont nincs állásfoglalás, hogy ezeken túl van-e még olyan, amit az ellátási oldalról ebbe a körbe lehet sorolni – közölte Vámos György.

Kapcsolódó cikkek