a koronavírus mikroszkópikus képe, Kínai Tudományos Akadémia, Mikrobiolgóiai Központ

Koronavírus: nincs pánik

Koronavírus: nincs pánik

A többség reálisan ítéli meg a koronavírus-helyzetet. Ez olvasható a Századvég Alapítvány elemzésében, melyről pénteken közleményben tájékoztatták a médiát.
A Századvég megvizsgálta, hogy mi a magyarok álláspontja a koronavírus-járványról, illetve a kormányzat védelmi intézkedéseiről.

A felmérés szerint Magyarországon nincs általános pánik a koronavírussal kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka aggasztónak ítéli a járvány terjedését, azonban 43 százalékuk nem tart tőle.

A válaszadók 87 százaléka aggasztóbbnak ítéli a klímaváltozást, 63 százaléka pedig az illegális migrációt.

A magyarok számára az a legfontosabb, hogy a kormány megtegye a megfelelő intézkedéseket. A válaszadók 68 százaléka elégedett azzal, ahogyan a kormány a koronavírus-járványt kezeli, elégedetlenségét 25 százalék jelezte.

A válaszadók 70 százaléka elegendőnek tartja a kormányzat védelmi intézkedéseit, 24 százalékuk határozottabb fellépést vár.

A magyarok reálisan ítélik meg a koronavírus-járvány okozta fenyegetettséget: a megkérdezettek 86 százaléka szerint a szóban forgó vírus elsődlegesen az idősekre, illetve a krónikus betegekre jelent veszélyt, és pusztán a 12 százalékuk gondolja úgy, hogy a vírus mindenkire egyformán veszélyes – közölte vizsgálatai alapján a Századvég.

Kapcsolódó cikkek