A gyerekek szülei miatt aggódnak a szocialisták

A gyerekek szülei miatt aggódnak a szocialisták

Úgy fogalmaztak, elvárják, hogy az operatív törzs a mai ülésén bizonyos kérdésekről döntsön és ezekről haladéktalanul tájékoztassa a közvéleményt.

“Mi lesz a gyermekükkel otthonmaradó szülőkkel? Munkavállalóként milyen jogaik vannak ebben a helyzetben? Mit kell tenniük a munkaadóknak?

Milyen segítséget ad a kormány a szülőknek és a munkaadóknak?

Az MSZP azt javasolja, hogy ha kell, akkor a kormány rendkívüli intézkedéssekkel garantálja, hogy egyetlen szülőt sem érhet hátrány a munkahelyén, ha az átmeneti időszakban a gyermeke felügyeletét nem tudja megoldani.

Senki sem veszítheti el az állását és senkinek sem csökkenhet a fizetése egy ilyen intézkedés következtében. Erről a munkaadókat és a munkavállalókat is haladéktalanul tájékoztatni kell.

Egyre nagyobb a feszültség mivel senki sem tudja, sem a munkavállalók, sem a munkaadók, hogy egy nap múlva, hétfőn, hogyan kell eljárni ebben az új helyzetben.

A kormány ismét elkésett a tájékoztatással és a megfelelő lépésekkel, és ezzel csak növeli a bizonytalanságot.

Éppen ezért az operatív törzs sajtótájékoztatója nem érhet véget anélkül, hogy a kormány részéről valaki ne adná meg a válaszokat ezekre a kérdésekre” – fogalmazott az MSZP Országos Központja.

Kapcsolódó cikkek