Koronavírus: a tanév végéig marad a tantermen kívüli, digitális oktatás

Koronavírus: a tanév végéig marad a tantermen kívüli, digitális oktatás

Június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez. Erről beszélt a köznevelési államtitkár szerdán Magyarország kormányának Facebook-oldalán.

Maruzsa Zoltán a feltöltött videóban azt mondta, hogy június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatásáért.

“Engedélyezett továbbá a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása”

– tette hozzá.

Június 2-tól minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét. A gyermekfelügyeletben részt vevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezniük, június 16. és 26. között pedig már a következő tanévre is készülhetnek.

“Június 26-ig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek”

– fűzte hozzá.

Az államtitkár elmondta, hogy tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni.

“A nyári táborokról még tartanak az egyeztetések”

– tudatta.

Maruzsa Zoltán közölte azt is, a koronavírus-járvány terjedésének csökkenése lehetővé teszi, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-től, a fővárosiak pedig június 2-tól visszatérjenek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket.

“Erre azért van szükség, mert sok esetben elfogyott a szülők szabadsága, és dolgozniuk kell”

– indokolta az intézkedést az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek