Kapás Boglárka a nõi 200 méteres pillangóúszás döntõje után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. Kapás Boglárka aranyérmet nyert, fotó: Kovács Tamás/MTI

Ezt már nagyon várja a magyar úszónő

Ezt már nagyon várja a magyar úszónő

Bő egy hét múlva kezdheti el újra a medencés edzéseket Kapás Boglárka világbajnok úszó, aki nemrég tért haza a thaiföldi edzőtáborozásból, de a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem tud tréningezni.

A riói olimpia bronzérmese vasárnap az M1 aktuális csatornának elmondta, hétfőn és csütörtökön fognak rajta elvégezni koronavírus-tesztet, és ha ezeknek az eredménye negatív, akkor a következő hétfőn ugorhat újra a medencébe. Hozzátette, a válogatott úszók négy létesítményben folytathatják majd a munkát, ő a Duna Arénában edz majd, ezen kívül viszont szigorúan csak otthon tartózkodhat.

A tavalyi kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón aranyérmes versenyző hangsúlyozta, hirtelen szakadt félbe a felkészülés, ráadásul mindenki az olimpiai kvalifikációs országos bajnokságra összpontosított, amelyet jövő héten rendeztek volna meg, ám végül ezt törölték, míg a májusi Európa-bajnokságot elhalasztották.

A tokiói olimpiával kapcsolatban a 26 éves Kapás Boglárka megjegyezte, talán a halasztás lenne a leghelyesebb döntés, hiszen az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb, ráadásul jelenleg a sportolók felkészülésének feltételei sem azonosak. Hozzátette, nagyon fontos lenne, hogy az illetékesek mihamarább meghozzák a döntést az ötkarikás játékokról, ugyanis ha csak egy hónap múlva jelentik be a halasztást, akkor a versenyzők megint össze fognak törni lelkileg, pedig már így is nagyon nehéz mindennapi motivációt találni.

Kapás Boglárka elmondta, jelenleg futással és saját testsúlyos otthoni edzésekkel próbálja meg formában tartani magát, emellett úszásoktatásról olvas, ugyanis a jövőben szívesen foglalkozna fiatalokkal.

Kapcsolódó cikkek