illusztráció

Koronavírus: segítenek a hétköznapokra való visszaállásban

Koronavírus: segítenek a hétköznapokra való visszaállásban

Világnyitogató címmel indított gyermekeknek és felnőtteknek szóló programot a Károli Gáspár Református Egyetem Fejlődéslélektani Tanszéke. Erről beszélt Földi Rita, a tanszék docense, klinikai szakpszichológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

“Számos kihívással jár a koronavírus okozta helyzet, de a megszokott hétköznapokhoz való visszatérés is egy adaptációs folyamatot igényel majd”

– fűzte hozzá, majd hozzátette, hogy a Világnyitogató egy komplex pszichológia program, amelynek célja a járvány okozta helyzetből a mindennapokra történő átállás segítése.

“A program részeként hirdetnek egy gyermekeknek szóló rajpályázatot, a téma az elmúlt időszak számukra meghatározó emlékeinek megörökítése”

– mondta, megjegyezve, hogy a rajzolás segíti a stressz, a feszültség feldolgozását, és szakmai szemmel jó lehetőséget biztosít azok megértésére.

A rajzpályázat eredményeit egy nagyobb kutatásba is bevonják, amelyben azokat a lelki jelentéseket fogják vizsgálni, amelyek szerepet játszanak az adaptációs folyamatban.

Kapcsolódó cikkek