illusztráció

Megkétszerezték a Covidea ötlet- és startup verseny díjazását

Megkétszerezték a Covidea ötlet- és startup verseny díjazását

Az eredetileg tervezett mintegy 60 millió forint helyett több mint 120 millió forint értékben díjaztak pályázókat a Covidea elnevezésű ötlet- és startup versenyen. Ezt közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton.

A tárca közleményében emlékeztetett, a pályázóknak a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és társadalmi helyzetre kellett megoldási lehetőségeket keresniük az áprilisban meghirdetett versenyen.

“Sokkal több kimagasló színvonalú ötlet és projektterv érkezett, mint amire számítottunk, ezért úgy döntöttünk: megduplázzuk a támogatásukra fordítható keretet”

– idézte a minisztérium az ITM parlamenti és stratégiai államtitkárát.

Schanda Tamás szólt arról is, hogy a járványhelyzet alatt példás összefogás alakult ki az országban, a segíteni akarás pedig az innovatív ötletekre is ösztönzően hatott.

Az ITM tájékoztatása alapján a szakmai zsűri 29 projektet és 5 ötletet díjazott a versenyen, amelynek támogatásában a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is részt vett.

A nyertes pályázatok jellemző tématerületei az egészségügy és orvostudomány, a digitális oktatás, és más műszaki tudományok. A támogatott projektek között megtalálható beltéri, autonóm fertőtlenítőrobot, klinikai távoktatási és vizsgáztatási rendszer fejlesztése; vírusdiagnosztikai fejlesztés, mobil eszközökre optimalizált kkv-hitelezést támogató fejlesztés, online oktatórendszer az otthontanulás támogatására, továbbá tömeges szűrések automatizálására irányuló fejlesztés – közölte a minisztérium.

Kapcsolódó cikkek