Hatalmas show-ra készülhetnek a Duna Arénába kilátogatók

Hatalmas show-ra készülhetnek a Duna Arénába kilátogatók

Közönségszórakozató, izgalmas, nem mindennapi versenyre számíthatnak a hétvégén a Duna Arénába kilátogatók a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomásán.

Konsztantyin Grigorisin, az ISL alapítója a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, ugyan az Indianapolisban rendezett nyitóeseményen – leginkább a televíziós közvetítésben – még kijött néhány “gyermekbetegség”, a texasi és a nápolyi versenyekre azonban ezeket sikerült kijavítani, utóbbi viadalon pedig személyesen is tapasztalta a remek szurkolói hangulatot.

Hozzátette, a világ egyik legszebb úszólétesítményében, a Duna Arénában minden adott ahhoz, hogy újra fantasztikus hangulat uralkodjon a lelátón.

Hosszú Katinka, az Iron csapat háromszoros olimpiai bajnoka arról beszélt: ebben a sorozatban gyakorlatilag minden más, mint egy hagyományos úszóversenyen, “óriási show és dj a garancia” a hangulatra. Emellett különlegesség, hogy a csapat eredménye a lényeg, ezért az egyéni célokat itt mindenki félreteszi. A 30 éves klasszis egyelőre nem árulta el, milyen számokban ugrik medencébe a 25 méteres viadalon.

A “legmagyarosabb” csapatban Hosszú mellett ott van a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf, továbbá Szabó Szebasztián, Késely Ajna, Kozma Dominik, Jakabos Zsuzsanna, Bohus Richárd, Verrasztó Dávid és Gyurta Gergely is. A londoniaknál Kapás Boglárka és Bernek Péter szerepel.

Adam Peaty, a dallasi állomáson győztes London Roar olimpiai bajnoka hangsúlyozta, Budapest igazán különleges helyszín. Nagyon várja már a viadalt, hiszen Texasban nem tudott ott lenni, most viszont csapattársaival közösen harcolhat a sikerért.

Nathan Adrian, a Los Angeles Current klasszisa kiemelte: a 2017-ben a Duna Arénában rendezett világbajnokságon a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként aratott sikere élete egyik meghatározó élménye, de könnyen elképzelhető, hogy a mostani verseny ezen is túltesz majd.

Az ISL-sorozat állomásain egyszerre négy csapat küzd egymással, a lebonyolítás szerint minden csapatból – együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon – egy számban két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a klubok, így alakul ki a végső sorrend.

Kapcsolódó cikkek