koronavírus, forrás: Wikipédia

Orbán Viktor: marad a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések sora

Orbán Viktor: marad a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések sora

A hírt hétfőn jelentette be a miniszterelnök a közösségi oldalán. Az operatív törzs döntéséhez hozzátette, hogy a szentestét érintő korlátozásokról később döntenek.
A miniszterelnök kiemelte, este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom lesz.

“Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el az akkori állapotok ismeretében”

– közölte, ugyanakkor hozzátette, nem lesz kivétel december 31-én, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.

Hangsúlyozta, a döntést konzultációk előzték meg járványügyi szakemberekkel, tudósokkal, akik egyöntetűen a szigorú intézkedések fenntartását javasolták.

“Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

Megerősítette: a megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Keddtől indul a regisztráció, amelyen keresztül mindenki jelentkezhet, aki be akarja oltatni magát.

“Azért dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők között juthassunk vakcinához”

– hangoztatta a kormányfő.

Elmondta, a kabinet mindenkivel tárgyal, ennek során pedig sem politikai, sem egymással versengő nagy nemzetközi cégek érdekeit nem veszi figyelembe.

Csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és minél biztonságosabban juthassanak vakcinához – szögezte le. A két hete zajló célzott tesztelésekről is beszélt, és közölte, a múlt héten Magyarország már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott. A miniszterelnök köszönetet mondott az orvosoknak, az ápolóknak és a pedagógusoknak a munkájukért, és mindenkit a járványügyi szabályok betartására kért.

“Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít!”

– zárta szavait Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek