Barkóczi Balázs: a kormány különadója miatt emelkednek az árak

Barkóczi Balázs: a kormány különadója miatt emelkednek az árak

A kormány nemcsak forrásokat von el például az önkormányzatoktól, de különadóval is sújtja az országot, emiatt pedig emelkednek az árak. Erről beszélt a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta, míg a régió és Európa kormányai mindent megtesznek azért, hogy a koronavírus-járvány okozta válság hatásait valamennyire csökkentsék, addig Orbán Viktor nemcsak a legkisebb, “válságkezelésnek csúfolt” csomaggal állt a magyarok elé, hanem semmit sem ad a munkájukat elvesztő embereknek, a családoknak és a nyugdíjasoknak.

Hozzátette, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet alatt bevezetett kiskereskedelmi különadó miatt az elmúlt három hét alatt a benzin literenkénti átlagára 47 forinttal drágult. Ez pedig nemcsak az autósokat sújtja, de a fuvarozókat, a beszállítókat is, rajtuk keresztül pedig mindenkit.

“Mindeközben azt látjuk, hogy a Fideszhez közel álló oligarchák 100 milliárdokkal gazdagodnak a válság alatt, eközben a magyaroknak egyre nehezebb és nehezebb az élet, és a kormányzat pedig semmit nem tesz azért, hogy mindezt megállítsa”

– hangsúlyozta a szóvivő.

A DK ezért azt követeli a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza a kiskereskedelmi különadót és érdemi válságkezeléssel segítse a magyar dolgozókat, a családokat és a nyugdíjasokat, hogy az ország minél előbb talpra állhasson.

Kapcsolódó cikkek