Korózs Lajos (archív)

Korózs Lajos: a kormány segítse a nyugdíjasokat

Korózs Lajos: a kormány segítse a nyugdíjasokat

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy nyújtson segítséget a nyugdíjasoknak, akiknek az életét megnehezíti a magas infláció. Ezt mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
Korózs Lajos úgy fogalmazott, a kabinetnek a zsebébe kell nyúlnia, mert az árak az egekben vannak.

Kiemelte, az élelmiszerárak 7,8 százalékkal emelkedtek júniusban az előző év hasonló időszakához képest. Példaként említette, hogy a friss gyümölcs 40 százalékkal, a sertéshús 17 százalékkal, a cukor 14 százalékkal, a liszt 8 százalékkal, a kenyér és a tej pedig 7-7 százalékkal drágult.

“Az MSZP ennek kompenzálására továbbra is 6,5 százalékos nyugdíjemelést sürget januárig visszamenőleg, továbbá ismételten kezdeményezi a nettó bérnövekedés figyelembevételét a nyugdíjemelésnél”

– fejtette ki Korózs Lajos. A szocialista politikus szólt arról is, szükségesnek tartják a 100 000 forint alatti nyugdíjak felzárkóztatását, az átlag alatt kereső nyugdíjasokat pedig egyszeri 20 000 forintos juttatással segítenék a koronavírus-járványra tekintettel.

Korózs Lajos aláhúzta, a kormány szándékaival ellentétben nem négy évre elhúzva, hanem azonnal folyósítani kellene a 13. havi nyugdíjakat.

Az MSZP képviselője megjegyezte, jelenleg 640 ezer embernek nincs háziorvosa, ezért elengedhetetlennek tartják, hogy a kormány érdemben foglalkozzon ezzel a problémával, és egyebek mellett új bértáblát alakítson ki az érintetteknek.

Kapcsolódó cikkek