forrás: pixabay.com

MSZP: a szociális törvény maga a gyalázat

MSZP: a szociális törvény maga a gyalázat

A szociális törvény, amely végszavazás előtt áll az Országgyűlésben, "maga a gyalázat". Erről beszélt az ellenzéki párt alelnöke szombaton, a szociális munka napján online tartott sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján azt mondta, hogy a szociális ágazatban dolgozók áldozatos munkát végeznek.

“Bebizonyították, hogy ők képesek összetartani a magyar társadalmat”

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, véget kell vetni annak politikának, hogy a szociális ágazat csak a “maradékot” kapja, ha a finanszírozásról van szó.

Rámutatott arra is, hogy a koronavírus-járvány olyan mély sebet ejtett, amelyet talán a mai napig nem hevert ki a társadalom. Korózs Lajos szerint a mostani helyzet kialakulásához hozzájárult a rossz kormányzás és több külső tényező is, amelyet a kormány nem kezelt megfelelően.

“Válságban van az egészségügy, válságban van az oktatás és válságban van a szociális ellátórendszer is”

– jelentette ki a szocialista politikus, majd hozzátette, a magyar társadalomra egyszerre zúdul rá a gazdasági krízis és a “mérhetetlen” drágulás, miközben itt az egyik legmagasabb az infláció mértéke is. Egy másik nagy problémának azt nevezte, hogy a magyar jövedelmek – a környező országokhoz képest – kevésbé nőttek. Kifejtette, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is gyorsabban nőnek a jövedelmek, de még Románia is megelőzte Magyarországot ezen a téren.

Kapcsolódó cikkek