Korózs Lajos (archív)

Korózs Lajos: a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év szolgálati jogviszony után

Korózs Lajos: a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év szolgálati jogviszony után

Az MSZP a férfiaknak is lehetővé tenné a negyven év szolgálati jogviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét. Erről beszélt a párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke úgy fogalmazott, az Orbán-kormány túl merevvé tette a nyugdíjazás feltételeit, aminek eredményeként előfordulhat, hogy valaki 47 év munkaviszony után sem tud még nyugdíjba vonulni.

Korózs Lajos emellett szólt arról is, az MSZP úgy csökkentené a nyugdíjak közötti jelenlegi nagy különbségeket, hogy a legmagasabb, sokmilliós járandóságoknak gátat szabna, a legkisebbeket pedig felzárkóztatná. A szocialista politikus szerint mindennek a fedezetét egy többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével biztosítanák.

Hangsúlyozta, a szocialisták visszatérnének a nyugdíjak úgynevezett svájci indexálásához, vagyis a nyugdíjemelések mértékének meghatározásakor figyelembe vennék a keresetek növekedését is.

Korózs Lajos szerint ezzel az eljárással átlagosan idén tízezer forinttal emelkedhettek volna a nyugdíjak, szemben a jelenlegi, átlagosan 3500 forinttal. Az MSZP politikusa megerősítette, pártja visszaállítaná a rokkantnyugdíjazás lehetőségét is és kárpótolná azokat, akiktől az elmúlt években jogtalanul vették el ezt a járandóságot.

Kapcsolódó cikkek