Korózs Lajos (archív)

Megszólalt Korózs Lajos

Megszólalt Korózs Lajos

Szerinte a Fidesz kormányzása szabadította el Magyarországon a szegénységet.

“A szegénység elleni küzdelem világnapja Magyarországon a Fidesz elleni küzdelem napja is lehetne, mivel a magyarok szegénységének okozója a Fidesz-kormány. A Fidesz igazságtalan nyugdíjszámítása miatt ma 2 millió nyugdíjas közül 1,2 millióan élnek az átlagnyugdíj alatt. Amikor a Fidesz-KDNP 2010-ben hatalomra került, mindössze 26 ezer idős ember élt a társadalom legalacsonyabb jövedelmű tizedében, de 2019-ben már csaknem 270 ezren csúsztak le erre a szintre!

A Fidesz miatt van brutális drágaság, mert szándékosan gyengítik a forintot, hogy nyerészkedhessenek, Matolcsy György jegybankjában pedig százmilliárdokat kaszálnak az árfolyamkülönbségen.

A Fidesz ma megadóztatja még a legkisebb fizetést, a minimálbért is. Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedik be, emellett több mint harmincféle adót préselnek ki a magyar emberekből. A szegénységet csak úgy lehet megszüntetni, ha a Fidesz megbukik! Az MSZP-nek konkrét programja van arra, hogy a következő kormány miként tudja emelni a fizetéseket és a nyugdíjakat, hogyan kaphatnak dupla családi pótlékot a családok, hogyan épülhetnek olcsó bérlakások, hogyan lehet kisebb a rezsi és miként nőhet a munkanélküli támogatás összege és folyósítási ideje.

Az MSZP ezeket az intézkedéseket fogja képviselni a kormányváltás után, mert Magyarországot ki kell szabadítani a szegénység csapdájából”

– fogalmazott a Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság szocialista elnöke.

Kapcsolódó cikkek