Korózs Lajos (archív)

Korózs Lajos: ismerjék el a szociális ágazatban dolgozók munkáját

Korózs Lajos: ismerjék el a szociális ágazatban dolgozók munkáját

Az MSZP arra kéri az Országgyűlést, hogy ismerje el a szociális ágazatban dolgozók munkáját, és egy határozati javaslattal kérje fel a kormányt ennek végrehajtására.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombati online sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy az ágazat valamennyi dolgozója kapja meg az 500 000 forintos egyszeri támogatást november 12-én, a szociális munka napján.

Egyúttal arra szólította fel az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy kezdjen bérfejlesztési tárgyalásokat az ágazat érdekvédelmi szervezeteivel.

“Az MSZP-s politikus tűrhetetlennek nevezte, hogy 93 000 ember a legnyomorultabb fizetéssel rendelkezik Magyarországon. A dolgozók 70-80 százaléka nem kapja meg a bruttó 296 000 forintos átlagbért”

– közölte.

Emlékeztetett, javaslatukat a házbizottság pénteken tárgyalta, a szocialista indítványt minden ellenzéki párt támogatta, a kormánypártok azonban nem.

“Azért, hogy az ágazat minden dolgozója megkaphassa jogos jussát, az Országgyűlés őszi ülésszakán kezdeményezik a javaslat újbóli napirendre vételét”

– mondta az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó cikkek