Ujhelyi István, fotó: mszp.hu (archív)

Ujhelyi István: anyaszomorító kormányzás folyik

Ujhelyi István: anyaszomorító kormányzás folyik

Anyaszomorító kormányzás folyik ma Magyarországon, családok százezrei tapasztalják ugyanis, hogy az elitista, jobboldali, nacionalista kormányzat csak saját holdudvarát és a társadalom elitjét támogatja. Ezt mondta az MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus hangsúlyozta, olyan jövőt követelnek, amelyben minden magyar gyermek boldog családba születhet.

“Az MSZP-Párbeszéd szövetség ezért fogalmazta meg programjában az európai minimálbér, az európai minimális nyugdíj, az európai szociális bérlakásépítés gondolatát”

– tette hozzá.

Ujhelyi István azt mondta,

ma minden hatodik gyermek külföldre, Nyugat-Európába vándorolt családokban születik, ezért programjukban külön követeléseket fogalmaztak meg a magyar kormánynak és az uniónak, hogy minél több, az országot kényszerűségből elhagyó magyart visszacsábíthassanak.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hitelből, új autótól, “egy adósságcsapdába való becsalogatásból nem fognak gyerekek születni Magyarországon”, ezekkel csak “újabb tragédiákat” okoz majd a kormány.

“Az MSZP-Párbeszédnek korábban a parlamentnek benyújtott javaslatcsomagja ezzel szemben alkalmas lehet a katasztrofális demográfiai helyzet javítására, így több gyermek és több boldog édesanya élhet az országban”

– mondta a Párbeszéd politikusa, hozzátéve, indítványaikat újra az Országgyűlés elé terjesztik.

Szabó Tímea emlékeztetett, előterjesztésükben duplájára emelnék a családi pótlékot, azonnal bővítenék a szociális bérlakásszektort, egyenlővé tennék a nők és férfiak bérezését, továbbá növelnék a nők munkahelyeinek biztonságát és a bölcsődei férőhelyek számát is.

Kapcsolódó cikkek