Ujhelyi István, fotó: mszp.hu (archív)

Ujhelyi István: egyértelmű magyar érdek az euró bevezetése

Ujhelyi István: egyértelmű magyar érdek az euró bevezetése

Az MSZP szerint Magyarországnak egyértelmű érdeke, hogy bevezesse az eurót és ezzel stabilizálja uniós tagságát. Ezt mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
Ujhelyi István hangsúlyozta, a kormány tudatosan gyengíti a forintot, mivel ezzel 1000 milliárd forint pluszpénzhez tudta juttatni “haveri körét, az oligarchákat”.

A gyenge forint ugyanakkor ellentétes a bérből és fizetésből élők érdekeivel, akiknek jelentősen nehezedett az életük a kedvezőtlen forint-euró árfolyam, valamint a “brutális infláció” miatt.

Az MSZP politikusa emlékeztetett arra, 2010-ben 280 forint körüli euróárfolyamon adták át a kormányzást a Fidesznek, az európai közös fizetőeszköz pedig mostanában 350 forintnál is drágábbá vált.

Ujhelyi István elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök azért sem gondolja komolyan az euró bevezetését, mivel azzal bebetonozná Magyarország uniós tagságát és elvesztené azt a játékterét, amellyel egyrészt Brüsszelt zsarolja, másrészt Moszkvának és más keleti diktatúráknak udvarol.

Kapcsolódó cikkek