Ujhelyi István, fotó: mszp.hu (archív)

Ujhelyi István: az Orbán-kormány titkolja az oltási stratégiáját

Ujhelyi István: az Orbán-kormány titkolja az oltási stratégiáját

Az MSZP az Európai Bizottság elnökétől próbálja megtudni, milyen koronavírus elleni oltási tervet adott le a magyar kormány Brüsszelnek, mivel a kabinet többszöri kérésük ellenére sem adott érdemi tájékoztatást a stratégiájáról. Ezt mondta a szocialisták európai parlamenti (EP-) képviselője szombaton, a Facebookon online tartott sajtótájékoztatóján.

Ujhelyi István kifejtette, az EP közegészségügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának tagjaként többször is közérdekű adatigényléssel fordult ez ügyben az illetékes minisztériumokhoz, de eddig sehonnan nem kapott érdemi választ.

“A magyar kormány láthatóan hazudik és sunnyog”

– fogalmazott az ellenzéki politikus, majd azt mondta, a kormányfő korábban már kész dokumentumként hivatkozott az oltási tervre, eközben az egyik kormányzati szerv szerint azon még csak dolgoznak, a tisztifőorvos pedig “sokat sejtetően dinamikusan bővülőnek” nevezte azt. Az MSZP EP-képviselője azt is kifogásolta, hogy a magyar kormány vezetői nem járnak élen az oltás beadatásában és nem mutatnak jó példát.

“Orbán Viktor álságos módon azzal hárít, hogy megvárja, míg rákerül az oltási sorrend, miközben nem tudjuk, hogy kinek hol a helye a sorban, nem tudjuk, mi alapján osztályoznak, egyáltalán ki dönt ebben a kérdésben”

– fogalmazott.

Ujhelyi István hangsúlyozta, az Európai Uniónak köszönhetően van oltóanyag, a Fidesznek csak egy alkalmas oltási tervet és egy oltásra biztató kampányt kellett volna elkészítenie, ám mindkettőben megbukott.

Kapcsolódó cikkek