forrás: Pixabay.com

Koronavírus: 800 településen segített a Katolikus Karitász

Koronavírus: 800 településen segített a Katolikus Karitász

A koronavírus-járvány idején 18 szociális intézményben és nyolcszáz településen segítette a védekezést, a nehéz helyzetbe került családokat és a gyerekek digitális oktatását a Katolikus Karitász. Ez olvasható a segélyszervezet csütörtöki közleményében.

Azt írták,

a Katolikus Karitász 36 bentlakásos szociális és egészségügyi intézményt támogatott fertőtlenítőszerekkel, maszkokkal, gumikesztyűkkel és immunerősítőkkel.

Hétezer liter fertőtlenítőt, 500 arcvédő pajzsot, 80  érintésmentes lázmérőt, 200 000 szájmaszkot, 100 000 pár gumikesztyűt, valamint 3000 doboz vitamint és immunerősítő készítményt juttattak el szociális intézményekbe, rászoruló családokhoz és idősekhez.

“Emellett a határon túli hátrányos helyzetű magyarokat is támogatták 6000 szájmaszkkal, 5000 pár gumikesztyűvel,  fertőtlenítőszerekkel és élelmiszercsomagokkal”

– áll a közleményben.

A beszámoló szerint az elmúlt időszakban közel 30 000 családról gondoskodott a segélyszervezet. Naponta több száz családnak osztottak meleg ételt, emellett több mint száz gyermek tanulását segítették digitális eszközökkel. Az ország több pontján gyógyászati segédeszközöket és kórházi betegágyat adtak kölcsön idősek és betegek otthoni ápolására.

Emellett közel 100 tonna élelmiszert adományoztak az elmúlt hetekben a nehéz helyzetbe került családoknak.

Kiemelték, a segélyszervezet szociális intézményei, egyházmegyei központjai, plébániai csoportjai, a hátrányos helyzetű településeken végzett programjai megváltozott módszerekkel, fokozott egészségügyi védelem mellett működtek a járvány idején. A segélyszervezet munkája az éves működéshez képest intenzívebb volt.

Megváltozott az önkéntes segítő tevékenység jellege is, a veszélyhelyzetben a 18-60 év közötti segítőkre hárult a legtöbb feladat, akik családokat és időseket kerestek fel, hogy  támogassák őket mindennapi teendőikben.

Az idősebb önkéntesek otthonukból telefonos kapcsolattartással segítettek és sokan vállalkoztak védőmaszk varrására is. A szervezet munkáját online adományozással ezen az oldalon lehet segíteni, emellett a 1357-es adományvonalon a hat nagy karitatív szervezet tevékenységét lehet támogatni hívásonként 500 forinttal – írták.

Kapcsolódó cikkek