Koronavírus: a szolgáltatóknál kell igényelni az ingyenes internetet

Koronavírus: a szolgáltatóknál kell igényelni az ingyenes internetet

A digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak jár a 30 napos ingyenes internet-szolgáltatás. Ezt közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányszóvivő emlékeztetett, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzeti konzultáció eredménye alapján a kormány ingyenessé tette az internetet a digitális oktatásban részt vevő tanulóknak és diákoknak.

“A 30 napos kedvezményt, amely a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes, a szolgáltató a decemberi számlán írja jóvá. A kedvezményt egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni”

– ismertette Szentkirályi Alexandra, aztán arra is kitért, hogy a kormány a járvány terjedésének fékezéséért meghosszabbította a november 4-e után lejárt okmányok érvényességét, a gazdaság működésének fenntartásáért, a munkahelyek megőrzéséért pedig a többi közt adó- és járulékkedvezményeket, bértámogatási programokat vezetett be. A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az emberek megértették, hogy szükség van a korlátozásokra, és minden nehézség ellenére betartják azokat.

Kapcsolódó cikkek