a koronavírus szerkezete, forrás: Wikipédia

Koronavírus: bár a fertőzöttek száma nőtt, vasárnap reggelre nem halt meg senki

Koronavírus: bár a fertőzöttek száma nőtt, vasárnap reggelre nem halt meg senki

Tizeneggyel, 4435-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs. Ezt közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A halálos áldozatok száma változatlanul 596, 3329 ember már meggyógyult. Az aktív fertőzöttek száma 510. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, a koronavírusban meghaltak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Hatvankilenc koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7824-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 326 554.

Kiemelték, a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

maszkot otthon is lehet varrni, forrás: pixabay.com
Az általános szabályok változatlanok. Továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény.

“Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezést és a kontaktkutatást”

– tették hozzá.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2029) és Pest megyében (675) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (264) és Csongrád-Csanád megye (138), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Kapcsolódó cikkek