forrás: Pixabay.com

Koronavírus: újabb nap, amelyen nem halt meg senki a járványban

Koronavírus: újabb nap, amelyen nem halt meg senki a járványban

Tizenkilenccel 4366-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A fertőzés halálos áldozatainak száma változatlanul 596,

3283-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 437. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 6553-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 312 988. Kiemelték, a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

“Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük”

– írták.

Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

“A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz”

– tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

“Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást”

– emelték ki.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2019) és Pest megyében (663) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (309), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (137), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Kapcsolódó cikkek